anna hood wereldpoëzie cvostrombeek

Op 3 oktober 2017 organiseert ons CVO twee voorstellingen in het Cultuurcentrum van Strombeek-Bever in het kader van de Wijde Wereld Weken*.

's Morgens presenteren we een kortverhaal dat geschreven werd in het Duits door Jürgen Jankofsky** en vertaald in 19 talen.
„Anna Hood“ gaat over 2 kinderen, Anna en Robin, die een internationale Robin-Hood-bende oprichten tegen de onrechtvaardigheid en armoede in onze wereld. 
We zijn op zoek naar cursisten die delen van het verhaal in hun moedertaal willen voorlezen of willen meewerken aan de visuele of muzikale omkadering.
Spreek jij Arabisch, Bengali, Chinees, Duits, Engels, Frans, Georgisch, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Japans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tigrinya of Turks of ken je iemand die interesse heeft om mee op het podium te staan? Geef ons een seintje!
Na de presentatie zal het publiek in dialoog gaan over thema’s als derde wereld, onrechtvaardigheid, armoede, meertaligheid en diversiteit.

Voor meer info over het ochtendprogramma: klik hier.


's Avonds brengen we een poëtisch programma met gedichten in verschillende wereldtalen met muzikale begeleiding en visuele ondersteuning.
We zijn op zoek naar cursisten die een kort gedicht in hun eigen taal willen presenteren. Heb je interesse? Kies een gedicht in jouw moedertaal en geef het aan ons! Het zou leuk zijn, mocht je het gedicht al een beetje vertalen of mocht je ons een vertaling kunnen geven in een taal die wij aan het CVO kennen.
Speel jij een instrument of zelfs een typisch en traditioneel instrument van jouw land of ken je iemand die dit kan? Kan je mooi zingen? Aarzel niet en laat het ons weten!

Voor meer info over het poëtisch avondprogramma: klik hier.

Contacteer onze lerares NT2, Saskia De Piere, onder het nummer 0485 234 404 of via mail saskia.depiere@cvostrombeek.be

* Voor de vierde keer op rij organiseren de gemeente Grimbergen en het Cultuurcentrum Strombeek i.s.m. diverse partners (waaronder ons CVO) de Wijde Wereld Weken. Dit jaar staan de weken in het teken van diversiteit.
** De Oost-Duitse schrijver, Jürgen Jankofsky, werkt voor de Bödeker-Kreis, een vereniging die de literatuur naar de jeugd brengt in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. Ons CVO engageert zich om zijn meest recente werk, het kinderverhaal „Anna Hood“, in 19 talen te presenteren.